A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kisebb méretű (18 cm-es) csatos tortaformát kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel.
A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. Gépi habverővel a fehérjét keményre verjük, majd belekanalazzuk a cukrot, és tovább verjük.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és további pár percig verjük. Végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Az előkészített formába simítjuk.
180 fokon alul-felül sütéssel kb. 20 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. 1-2 perc után egy hosszabb pengéjű, éles késsel óvatosan körbevágjuk, a csatos formát lekapcsoljuk róla, majd a piskótát leemeljük a forma aljáról. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a vaníliapudingot a tejjel és a cukorral. A tortát háromfelé vágjuk, az alsó részét megkenjük a felvert tejszínnel, ráteszünk 2 tortalapot, rákenjük a puding felét, és elrendezzük rajta az eperszemeket is.
Bekenjük a maradék pudinggal, és az oldalára is kenünk belőle. A torta tetejét félbevágott eperrel és reszelt csokoládéval díszítjük.
Megjegyzés
Ahogy a gyümölcs ize összeérik a pudinggal és a tejszinnel, mennyei finom. :-)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.