A krémes tökfőzelék elklszítéséhez a meghámozott tököt kimagozzuk. Kb. 20 dkg-ot tökgyalun legyaluluk, és félretesszük. A többit felkockázzuk.
A finomra vágott hagymát üvegesre sütjük a felforrósított vaj 2/3 részén. Hozzáadjuk a felkockázott tököt, a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a meghámozott, felkockázott burgonyát, valamint az alaplevet. Sózzuk és borsozzuk, majd fedő alatt az egészet puhára pároljuk.
Összeturmixoljuk, majd újra megmelegítjük. A tűzről levesszük, majd a tejszínnel dúsítjuk. A gyalult tököt átforgatjuk a megmaradt, felforrósított vajon. Sózzuk és borsozzuk, majd a felcsíkozott bazsalikommal meghintjük.
A fasírthoz a darált húst összekeverjük a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével, a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, a paprikával, a finomra vágott hagymákkal és a zsemlemorzsával.
Gombócokat formázunk, majd mindet ropogósra sütjük a felforrósított olajban. A maradék vajban párolt gyalult tököt a főzelékre halmozzuk, és a fasírttal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.