Az almás-diós kosárka tésztájához a sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint, majd közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a csapott ek cukrot és a csapott mk fahéjat. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
Ezután a tésztából golyókat formázunk, két tenyerünk között kilapítjuk és szilikonos muffinformába nyomkodjunk. Az alján vastagabban, az oldalán vékonyabbra hagyjuk a tésztát. Ezután a tésztakosárkákba almás tölteléket teszünk, és eligazgatjuk.
A dióbelet mézzel összekeverjük és az almás töltelék tetejére egy-egy mokkáskanálnyi mennyiséget teszünk.
A töltött kosárkákat 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt készre sütjük. A tészta akkor jó, ha az könnyen elválik a szilikonos formától, és nem morzsálódik.
A kész süteményeket kihűtjük, kifordítjuk a szilikonos formákból és tálaláskor megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.