A tésztához összekeverjük a liszttel a sütőport, a sót, a cukrot, a citromhéjat, elmorzsoljuk benne a zsírt (vagy vajat), hozzáadjuk a tojássárgájákat, és végül annyi tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, kb. egy ujjnyi vastagra, és a nyújtófa segítségével belehelyezzük a kivajazott/lisztezett tepsibe, majd megkenjük a tetejét lekvárral.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ekkor hozzáadjuk a cukrot, amellyel szintén jó habosra verjük (amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak benne), végül hozzákeverjük a darált diót is.
A darált diós tojásfehérje habot rákenjük a lekvárral lekent sütemény tetejére, majd előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
Picit hűlni hagyjuk a süteményt, majd szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.