A gluténmentes és tejmentes palacsinta elkészítéséhez összekeverjük a kukoricakeményítőt, a rizslisztet és a sütőport. Beleütjük a tojásokat, majd hozzáöntjük a rizsitalt, a szénsavas vizet és az olajat. Csomómentesre keverjük, majd kb. 15 percig pihentetjük.
Az első palacsinta sütése előtt vékonyan kikenjük a sütőt olajjal, így biztosan nem tapad le a palacsinta. Ezután a felforrósított palacsintasütőben a szokásos módon megsütjük a palacsinták mindkét oldalát.
Az elkészült palacsintákat ízlés szerint megtöltjük a kedvenc töltelékünkkel.
Tipp: Ha nem fogyasztjuk el rögtön az összes palacsintát, akkor forrón takarjuk le egy tányérral, így hidegen is jól tekerhető marad.
Megjegyzés
Tökéletes, gyors, egyszerű, szépen tekerhető, ráadásul nagyon finom. Szerintem ezek a legfontosabb tulajdonságai a palacsintának. Sütés után töltsük meg a kedvenc lekvárunkkal, krémünkkel és már fogyaszthatjuk is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.