A cukkinit és a krumplit kisebb kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. A kaprot lecsipkedjük a száráról, majd szintén apróra vágjuk.
A hagymát üvegesre pirítjuk a vajon és az olajon. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, a krumplit és a kaprot, majd megszórjuk az ételízesítővel, egy csipet szerecsendióval és az őrölt színes borssal. Alaposan összekeverjük és felöntjük a vízzel. Ízlés szerint megsózzuk, és addig főzzük, amíg a cukkini és a krumpli megpuhul.
A lisztet simára keverjük a tejföllel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Felforraljuk a levest, majd egyesével óvatosan beleütjük a tojásokat, és a lángot mérsékelve, szép lassan még pár percig főzzük. (Ekkor már nem szabad megkeverni, csak kicsit rázogatni az edényt.)
Tálaláskor a levest tányérba merjük, beleteszünk egy-egy főtt tojást, majd úgy kínáljuk.
Megjegyzés
Egy igazán könnyű, ám laktató leves a melyet jólesik elkanalazgatni egy meleg nyári napon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.