A karácsonyi csokoládélikőr elkészítéséhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáöntjük a tejszínt és felmelegítjük. Hozzáöntjük a tojásos cukrot, majd állandó kevergetés mellett kb. 10-15 perc alatt besűrítjük.
Hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Hozzákeverjük a rumos meggy aromát. Állandó kevergetés mellett langyosra hűtjük, és hozzáadjuk a rumot is.
Az elkészült csokilikőrt tisztára mosott üvegbe töltjük, és fogyasztás előtt legalább 2 napot érni hagyjuk a hűtőszekrényben.
Nézd meg videón, hogyan készül a házi csokilikőr:
Megjegyzés
Nagyon különleges gasztro ajándék lehet karácsonyra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.