A mandarinokat forró vízzel lemossuk, majd kettőnek lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét. A többi mandarint tetszés szerint meghámozzuk, és 5 mm vastag szeletekre vágjuk.
Az őrölt mandulát elvegyítjük a liszttel, a sóval, a sütőporral és a reszelt mandarinhéjjal. A vajat kikeverjük a cukorral, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a tejfölt, beleforgatjuk a lisztes elegyet, majd belekeverünk 1/2 dl mandarinlét.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kivajazunk és kilisztezünk egy 24 cm-es kerek vagy egy 34 cm hosszú piteformát. Beletöltjük a tésztamasszát, elrendezzük rajta a mandarinszeleteket, és az előmelegített sütőben, alulról a második sínen sütjük 40-45 percig. Rövid hűlés után kivesszük a formából, majd teljesen kihűtjük. Közben a tejszínt a vaníliás cukorral keményre felverjük. Végül a tortát tetszés szerint megszórjuk a porcukorral, és a tejszínhabbal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.