A darált húst egy nagyobb tálba tesszük, és hozzáadjuk a hideg vízbe áztatott, majd kifacsart zsemlét, a bulgurt, a tojások sárgáját, az apróra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és a frissen aprított zöldfűszerekkel ízesítjük. Jól összedolgozzuk, és állni hagyjuk.
A zöldséglevest (vagy kockából készült alaplét) felforraljuk, roppanósra főzzük benne a kelkáposzta gerezdeket, majd leszűrjük, és kihűtjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és fellazítjuk vele a húsos masszát. Egy sütőformát kivajazunkk, és megszórjuk a zsemlemorzsával. Beleöntjük a húsos massza felét, egyenletesen elsimítjuk, majd rárakjuk a lecsöpögtetett kelkáposztát, és befedjük a maradék húsos keverékkel. Egyenletesen elosztjuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
A sütési idő letelte előtt kb. 15 perccel megszórjuk a hús tetejét a reszelt sajttal. Amikor elkészült, 10-15 percig pihentetjük a formában, majd kockára vágjuk, és melegen tálaljuk. A friss zöldfűszerekkel és a koktélparadicsommal díszítjük. Tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés
A zöldséglevest grízgaluskával, cérnametéttel befőzve felhasználhatjuk. Rakott kelkáposzta helyett is kitűnő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.