Egy tálban összekeverjük és összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. A massza 1/3 részét félretesszük, a többit kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és bőségesen megkenjük a baracklekvárral.
A darált diót összekeverjük a cukrokkal és a tojások sárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a diós masszával, és a lekvárral megkent tésztára kenjük.
A félretett tésztát vékony rudakká sodorjuk, és a diós habra helyezzük sorban, majd átlósan, mindkét irányból keresztezve egymást. 180-190 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Kedvenc családi recept. Finom, kiadós süti, aki szereti a diós sütiket, annak kötelező... A recept egy nagyméretű gáztepsihez van megadva. Zsírral készítve lesz finom porhanyós és puha tésztája. Sokáig eláll. Még jobb, ha a tepsiben hagyjuk, és csak annyit vágunk fel, amennyit kínálunk belőle, így nem fog kiszáradni (a felvágott részénél egy csík alufóliával leszoktam takarni, így puha marad). Jó sütögetést kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.