A tojásokat ketté választjuk. A sárgájába teszünk egy kanál cukrot, vizet és olajat majd géppel habosra keverjük.
A maradék cukorral felverjük a fehérjét.
A két tál tartalmát összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes sütőport.
Egy nagy tepsibe sütőpapirt teszünk ebbe öntjük bele a tésztát. 170 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Amikor megsült, feltekerjük és kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet, amihez a tejszínt a porcukorral felverjük, hozzáadjuk az áfonyalekvárt és a már előre kikevert mascarponét.
A kihűlt lapot kitekerjük, levesszük róla a sütőpapírt, és a krém háromnegyed részét a lapra kenjük, a krémre 2-3 kanál áfonyalekvárt simítunk, majd feltekerjük a roládot. A maradék krémet a rolád tetejére simítjuk, és a kinyújtott marcipánt ráigazítjuk. Ezt követően díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.