A darált húshoz hozzákeverjük a tojást, a sót, a borsot, a majorannát, a zsemlemorzsát, a felaprított medvehagymát, a Piros Aranyat és az áttört fokhagymát, és az egészet összegyúrjuk. A sütőformát kibéleljük fóliával, majd kiolajozzuk.
A masszát hosszú rúddá formázzuk, és a közepén egy vájatot készítünk, amibe beletesszük a megmosott, szárazra törölt, és kettévágott csirkemájakat. A tetejét összezárjuk, jól megnyomkodjuk, nehogy szétnyíljon. Megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk egy kevés felolvasztott vajjal, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre, majd 160 fokon szép pirosra sütjük.
Az édesburgonyát héjában megsütjük a sütőben, míg a burgonyát megtiszítva, kockára vágva sós vízben megfőzzük. A sütőből kivett édesburgonyát meghámozzuk, és villával összetörjük, majd megsózzuk, és szerecsendióval és borssal fűszerezzük, majd vajat keverünk hozzá, és egy kevés tejszínnel simára keverjük. A burgonyát leszűrjük, majd vajjal összetörjük, és tejszínnel dúsítjuk. Megsózzuk, majd a csirkemájas vagdalt mellé kínáljuk.
Őzgerincformába is teheti, csak bélelje ki alufóliával. Sajnos nekem utóbb jutott eszembe, hogy úgy is készíthettem volna, de így is sikerült szabadon formázva a sütőtepsimbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.