A meghámozott céklagumókat nagyság szerint félbevágjuk vagy negyedeljük, majd puhára főzzük kb. 20 perc alatt. Ezután leszűrjük és hűlni hagyjuk.
Közben a megtisztított hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és a hagymát közepes tűzön üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, együtt pirítjuk további kb. 1 percig, majd félrehúzva hűlni hagyjuk.
A kihűlt céklát finomra reszeljük, majd összekeverjük a hagymákkal, a krémsajttal és ízlés szerint sóval.
Bagettre kenheted vagy nyers zöldségrudacskákat tunkolhatsz bele. Egyszer használatos konyhai kesztyűben vagy gumikesztyűben dolgozz, ha nem akarod, hogy lila legyen a kezed!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.