A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, a közepét kivájjuk, megsózzuk, és egy tepsibe tesszük.
Egy külön edényben, sós vízben félkészre főzzük a jázmin rizst.
A hagymát apróra, a zöldpaprikát kisebb kockákra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A gombákat és a paradicsomot is apró kockára vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk.
Amikor üvegesre párolódott a hagyma, beletesszük a pirospaprikát, a gombát és a felkockázott paradicsomot. Kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és félretesszük.
A kissé kihűlt gombás tölteléket és a félig megfőtt jázmin rizst összekeverjük egy edényben, megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk a frissen aprított kaporral.
A tölteléket a félbevágott cukkinibe töltjük, a tetejét meglocsoljuk a tejföllel, és elrendezzük rajta a felszeletelt mozzarellát.
A tepsi aljára egy kevés vizet öntünk, az egészet letakarjuk alufóliával, majd a sütűben 180 fokon körülbelül 3/4 óra alatt puhára sütjük a cukkinit. A sütés utolsó 10 percében levesszük az alufóliát, és aranybarnára pirítjuk a sajtot.
Megjegyzés
Ez az egytálétel kitűnően fogyasztható önmagában vagy köretként is. Kevés petrezselyemmel és kaporral díszítjük. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.