A szószhoz a paradicsomot mossuk meg, csöpögtessük le, keresztbe vágjuk be, néhány másodpercre tegyük forrásban lévő vízbe. Hideg vízzel hirtelen hűtsük le, héját húzzuk le, vágjuk félbe, a magokat és a szárvégeket távolítsuk el, a húsát vágjuk kockákra.
A serpenyőben felforrósított olajban pároljuk át kockára vágott hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsomot, pároljuk együtt, majd öntsük bele a bort. Fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval. A szárról letépkedett bazsalikomleveleket mossuk meg, itassuk le, majd csíkokra vágva keverjük a mártásba.
Fedővel letakart nagy főzőedényben forraljuk fel a vizet. Tegyük bele a sót és a spagettit, fedő nélkül közepes hőfokon, a csomagoláson megadott leírás szerint főzzük ki, közben négyszer-ötször keverjük át.Ezután a tésztát szűrőben forró vízzel öblítsük, majd csöpögtessük le.
A kész spagettit tegyük négy mélytányérba, osszuk el rajta a mártást, és szórjuk rá a sajtot.
Megjegyzés
A szószt friss paradicsom helyett 800 g hámozott konzerv paradicsommal is elkészíthetjük.
Recept és fotó: Tészták című könyv (Dr. Oetker)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.