A lisztetösszekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a villával kissé felvert egész tojást. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk, és két gombóccágyúrjuk. Letakarvapihenetetjük kb. 30 percig.
A sütőtököt előzőleg megsütjük, majdegészenkihűtjük. A kihűlt sütőtököt villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a mascarponét, a reszelt sajtot, a lisztet, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval, és alaposan összekeverjük.
Pihentetés után lisztezett felületen, vékonyra nyújtjuk mindkét tésztagombócot. Az egyik kinyújtott tésztára egymástól távolabb, kis halmokat kanalazunk a töltelékből, majd a felvert tojással körbekenjük a tölteléket.
Ezután ráborítjuk a másik kinyújtott tésztát, és a tésztaközöket jól lenyomkodjuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval körbevágjuk. A tészta szélét villával lenyomkodjuk. (Ízlés szerint derelyevágóval kisebb kockákra is vághatjuk a megtöltött tésztát.) Enyhén sós, forrásban lévő vízben 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük.
Amíg a tészta fő, egy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a zsályaleveleket, és pár perc alatt ropogósra sütjük. Tálaláskor a kifőtt, lecsepegtetett raviolit tányérra tesszük, ráhelyezzük a zsályaleveleket, meglocsoljuk a vajjal, és megszórjuk frissen őrölt borssal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.