A vajat hevítsük fel, majd tegyük bele a friss zsályaleveleket, és pár pillanat alatt süssük ropogósra. Ezután szedjük ki a vajból, tegyük félre.
A sütőtököt először süssük meg, majd villával alaposan törjük össze, és hűtsük ki. A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, szűrjük le, nyomjuk át krumplinyomón, majd hűtsük ki.
Keverjük össze a kihűlt sütőtököt a szintén kihűlt krumplival, egy csipet sóval és szerecsendióval, adjuk hozzá a liszt felét és a tojás sárgáját, majd gyors mozdulatokkal kezdjük el összegyúrni. A többi lisztet apránként adagoljuk hozzá, hogy könnyebb tésztát kapjunk: kicsit lágyabb legyen a tészta, de már ne ragadjon.
Alaposan lisztezett felületen nyújtsuk vastagabbra, vágjuk fel kb. 2 cm-es csíkokra, ezeket daraboljuk 1,5 cm-es falatokra, majd egy villa hátulján görgessük végig.
Forrásban lévő vízbe tegyünk egy mokkáskanál sót, majd tegyük bele a gnocchit, és addig főzzük, míg feljön a víz tetejére. Ezután szűrjük le, majd tegyük bele a zsályás vajba, és forgassuk össze.
A sajtmártáshoz elhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és pár pillanat alatt, állandó keverés mellett, világos színű rántást készítünk.
A tűzről levéve hozzáöntjük a tej felét, sózzuk, borsozzuk, és egy kézi habverővel simára keverjük. Visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett kezdjük el besűríteni. Amikor már kezd sűrűsödni, hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd apránként hozzáadjuk a maradék tejet is.
Tálaláskor a gnocchit tányérra szedjük, meglocsoljuk a sajtmártással, és megszórjuk a ropogósra sült zsályalevelekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.