A kétféle hagymát apróra kockázzuk. A hosszában felhasított csilit a magok kikaparása után megmossuk és finomra aprítjuk.
Egy nagyobb edényben felhevítjük az olajat. Megpároljuk rajta a hagymákat és a csilit, majd belekeverjük a paradicsompürét, és kissé megkapatjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot a levével együtt, és felöntjük 1/8 l vízzel. Beleszórjuk az ételízesítőt, és a paradicsomokat fakanállal kisebbre daraboljuk. Végül az egészet felforraljuk, fedő alatt főzzük kb. 10 percig, és egy kevés sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
A leöblített babot lecsepegtetjük, a lecsepegtetett tonhalat villával szétnyomkodjuk. A kemény sajtot finomra reszeljük, a mozzarellát vékonyra szeleteljük. A babot és a tonhalat a paradicsomszószba forgatjuk.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Közben egyszögletes sütőtál vagy tepsi alját vékonyan megkenjük a szósszal és egymás mellé lasagnelapokat fektetünk bele. Ezekre szószt merünk, megszórjuk reszelt sajttal, majd 2 ek sajtot félretéve folytatjuk a rétegezést. A végén az egészet befedjük tésztával, rákenjük a maradék szószt, és beborítjuk a mozzarellaszeletekkel. A félretett reszelt sajttal megszórva készre sütjük kb. 45 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.