A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a zöldségeket, a hagymát, a zellert, a burgonyát, a zöldbabot, a karalábét, a paprikát, végül a karfiolt és a zöldborsót. Pároljuk, és egy kevés sóval és borssal ízesítjük, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Ha felforrt, leveskockával és petrezselyemzölddelízesítjük, majd lassú tűzön főzzük.
A grízgombóchoz a búzadarát leöntjük a forró vajjal, majd megsózzuk, és lobogó forró vízzel galuska keménységű tésztát keverünk belőle. Ezután körülbelül 30 percig pihentetjük.
Amikor a leves elkészült, minden puha és ízes, akkor a gríztésztából vizes kézzel apró gombócokat formázunk, és belefőzzük a levesbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.