A felaprított hagymát egy kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott csirkemellet. Víz hozzáadása nélkül pirítjuk, amíg minden oldala ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a csemegekukoricát és az apró kockákra vágott kalifornia paprikát. Felöntjük 1-1,5 dl vízzel, és kb. 5 percig főzzük.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt és további 5 percig főzzük. Félretesszük, és elkészítjük a palacsintaháromszögeket.
A palacsintatésztához összekeverjük a lisztet, a tejet, a szénsavas vizet, a tojást, a cukrot és egy csipet sót. Ezután a szokásos módon kisütünk 4-5 db vasatagabb palacsintát.
Tányérra tesszük a palacsintákat, háromszöget hajtogatunk belőlük, és megtöltjük a tejszínes raguval. A tetejére hideg tejfölt teszünk, és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
Megjegyzés
Ez a finomság sokféleképpen elkészíthető, remélem sokan kipróbálják, és szabadjára engedik majd a képzeletüket, hogy finomat főzzenek.
A palacsintát díszíthetjük zöldségkörettel, és már többször "alakbarát" verzióban is elkészítettem ezt a finomságot, zabpehely liszttel helyettesítve a fehéret.
Ha kissé sűrűbb ragut szeretnénk kapni, vegyünk egy tálkába 3-4 evőkanállal a ragu levéből, és adjunk hozzá egy evőkanál lisztet, majd öntsük a raguhoz és forrásig kavargassuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.