A töltelékhez a megmosott cukkinit vékonyra gyaluljuk vagy durvára reszeljük, majd besózzuk és állni hagyjuk kb. 15 percig. Ezután kinyomkodjuk, és összekeverjük a finomra reszelt vagy apróra kockázott sárgarépával, valamint 2 db tojással, a reszelt sajttal és a tejföllel.
A hűtőből kivett leveles tésztát szobahőmérsékleten pihentetjük kb. 10 percig, majd kigöngyöljük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tölteléket hosszában a tészta közepére halmozzuk, majd a lapot kétoldalt ráhajtjuk vagy a sütőpapír segítségével feltekerjük. A rudat a két végén az ujjainkkal összenyomjuk, majd a tetejét 3-4 helyen kissé bevágjuk és megkenjük az 1 db elkevert tojással. Végül az előmelegített sütőben sütjük 30-40 percig.
Közben a szószhoz a fokhagymagerezdeket présen átnyomjuk vagy finomra vágjuk. A tejfölt elkeverjük a joghurttal, a majonézzel és a fokhagymával, majd ízlés szerint megsózzuk. Néhány szál felkarikázott metélőhagymával megszórva, külön tálkában kínáljuk a réteshez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.