A tészta hozzávalóit - a víz kivételével - egy robotgéppel összedolgozzuk. Apránként hozzáadjuk a vizet, és összegyúrjuk. 5 egyenlő részre osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, és sütőpapírra tesszük az összeset, majd egymásra pakoljuk, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
A diós töltelékhez közepes lángon összefőzzük az összetevőket, amíg a cukor teljesen el nem olvad, és a massza be nem sűrűsödik.
A mákos töltekékhez az összetevőket 2-3 percig közepes lángon főzzük, amíg el nem kezd buborékosan forrni.
Az almát a mézzel, a cukorral, a borral, a fahéjjal és a szegfűszeggel megpároljuk, de nem túlságosan. Egy szűrőn keresztül lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a morzsát.
Mindegyik tölteléket kihűtjük. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az első lapot, megkenjük a diós töltelékkel, rátesszük a következő lapot, és megkenjük a mákos töltelékkel. Rátesszük a harmadik tésztalapot és az almás tölteléket, majd egy újabb tésztát, és kisujjnyi vastagon megkenjük szilvalekvárral, végül befedjük az utolsó tésztalappal.
A tetejét megkenjük a tejes tojássárgájával, és a hűtőbe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd 170 fokra mérsékeljük a hőfokot, és további 45-50 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.