A lisztet, a porcukrot és a sót összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. A hideg krémsajtot kikeverjük a tejföllel és az aromával, majd a lisztes keverékhez adjuk, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Két egyenlő részre elosztjuk, és folpakba csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a mascarponét felhabosítjuk a ricottával és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a szirupokat, a vaníliavelőt. A tésztát kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra, és 12 db 6 cm átmérőjű korongot kiszúrunk belőle. A többi tésztát újra kinyújtjuk, tojássárgájával lekenjük, cukorral megszórjuk, és csíkokra felvágjuk. Fémgyűrűkre tekerjük azokat, 190 fokon 8 percig sütjük, majd a gyűrűkről lehúzzuk és a tésztakorongokra tesszük. Mindet megtöltjük a krémmel, és 150 fokon 40 percig sütjük.
A mártás hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük. Hozzáadunk egy merőkanálnyi felforralt tejet, és simára keverjük előbb ezzel, majd a többi tejjel. Visszatesszük a tűzre és besűrítjük. A tortácskák tetejére kanalazzuk, fahéjjal megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.