A tojásokat szétválasztjuk,a tojásfehérjéket csipet sóval és 2 evőkanál cukorral kemény habot verünk.
A tojássárgájához hozzáadjuk a két kanál vizet és a három kanál cukrot, és habosra keverjük, majd felváltva hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a kemény habot -laza mozdulatokkal, hogy ne törjön a össze a tojásfehérje hab.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kikenjük vajjal, és kilisztezzük, majd belesimítjuk a piskótát, és 12-15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük málnakrémet, a lecukrozott málnát átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a tejszínhez és kemény habbá verjük.
A piskótát megkenjük a meggy dzsemmel, ráhalmozzuk a málnás tejszínhabot, elsimítjuk, a tejét málnaszemekkel díszítjük.
Megjegyzés
Ez saját receptem, kíváncsi voltam, hogy hogyan működik a málna és a piskóta. Varázslatos ízharmónia, nem mellesleg fantasztikusan inycsiklandozóan néz ki. Érdemes volt próbálkozni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.