A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet és a tejet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a keményítőt. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és a sárgájás masszához forgatjuk, nagyon óvatosan.
A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon, tűpróbáig sütjük. (Kb. 15 perc). A megsült tésztát még langyosan a sütőpapírral együtt feltekerjük, így kapjuk meg a piskótatekercs alapját.
A krémhez a hideg tejszínt habbá verjük a cukorral, a zselatinfix hozzáadása után. 25 dkg málnát villával összetörünk, hozzáadjuk a túrót és a tejszín 2/3 részét.
A piskótatekercset óvatosan kihajtjuk, megkenjük a lekvárral, majd újra feltekerjük. Egy nagy, folpackkal bélelt, köralakú keverőtál oldalát kirakjuk a piskótaszeletekkel, annyit hagyunk, hogy az aljára is maradjon.
A tálba ezután belekanalazzuk a krém felét, majd rakunk rá egy sor rumos tejbe áztatott babapiskótát, végül befedjük a maradék krémmel. A krém tetejére rányomkodjuk a maradék piskótatekercs szeleteket. Folpackkal lefedjük, hagyjuk legalább 2 órán át állni a hűtőben.
A maradék krémhez adunk még pürésített málnát, hogy szép piros színt kapjon. A tésztát a hűtőből kivéve óvatosan egy tortatálra borítjuk (fejjel lefele, így kapunk egy szép „kupolát”). A málnás tejszínhabot habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük ízlés szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.