A csirkemelleket ujjnyi vasatag szeletekre vágva, néhány órára bepácoljuk egy kis olívaolajjal, és a saját készítésű, olaszos fűszerkeverékkel.
Egy kevés olívaolajon, hirtelen sütve megpirítjuk a csirkemellszeleteket, és egy nagy jénaiban egymás mellé fektetjük őket.
A paradicsomot, cukkinit és mozzarellát felszeleteljük, és sorban rétegezve a csirkemellre rendezzük őket, majd megszórjuk a félbevágott olívabogyókkal. 200 fokon kb. 20-30 percig sütjük, majd a sütőből kivéve megszórjuk friss bazsalikomlevéllel, félbevágott színes koktélparadicsommal és morzsolt feta sajttal.
A hercegnőburgonyához a főtt burgonyát, a tojást és a fűszereket összekeverjük, majd nyomózsákból csinos hamokat rendezünk egy sütőpapírral borított sütőlemezre, majd kb. 20 perc alatt 200fokon megsütjük.
A bazsalikomlevelet, a mentalevelet, ribizlit és a lime-ot összezúzzuk a pohárban, majd megtöltjük jéggel, végül felöntjük a cukorsziruppal, a rummal és a szódavízzel.
Megjegyzés
Egyik kedvenc könnyű nyári ételem, a bazsalikomos mojito pedig a legjobb párosítás mellé! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.