A hajdinát átválogatjuk, megmossuk és a vajon pár percig kevergetve megpirítjuk. Megsózzuk, a tejjel felöntjük. Kevergetve fölforraljuk, majd fedő alatt kis lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Hagyjuk állni, míg az összes tejet magába nem szívja.
A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd a mazsolát, és a joghurtot is beledolgozzuk. Végül a keményre felvert tojásfehérjehabot is hozzáadjuk, majd a langyosra hűlt hajdinával összekeverjük.
Az almát lereszeljük, fahéjjal ízesítjük, és ezt is a hajdinás, tojásos keverékhez adjuk. Egy kisebb tepsit vajjal kikenünk, gluténmentes zabpehellyel beszórjuk, és beleöntjük a masszát.
Előmelegített, 165 fokos sütőben, kb. 45 perc alatt készre sütjük. Vaníliamártással vagy hígabb lekvárral kínáljuk.
Kritikusom (a lányom) szerint , aki a hajdinával nincs kibékülve, jellegztes íze, illata miatt, már kb fél kockával felfalt, amikor ijedten kérdezte, "ugye ez nem hajdinából van?".... (Gluténmentes!)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.