A tésztához a lisztet összegyúrjuk a tojással és 1 ek vízzel, majd folpackba csavarva a hűtőbe tesszük, amíg a többivel elkészülünk.
Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk, majd simára keverjük 3 dl hideg tejjel. Felöntjük a maradék felforrósított tejjel, majd megsózzuk, -borsozzuk és állandó kevergetés mellett besűrítjük. Belereszeljük a szerecsendiót is. (Még maradjon azért folyós, különben nehéz lesz vele dolgozni, a végén a són még igazítsunk.)
A szalonnát 1,5 cm vastagra kockázzuk, egy serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk, majd leszűrjük. A tésztát tésztagéppel kinyújtjuk. Kevés liszttel megszórva tálcára tesszük. A camembert nagyon vékonyra szeleteljük, a maradékot lereszeljük.
Egy 20 x 25 cm-es jénai alján elkenünk pár kanál besamelt, majd kirakjuk egy sor tésztával. Erre megint besamelt kanalazuk, majd rászórjuk a szalonna harmadát és valamelyik sajtot (a parmezánt a tetejére hagyjuk). Ezt így folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta. A tetejét besamellel és a parmezánnal zárjuk.
180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük, amíg a tetején kicsit megbarnul a sajt. Kivéve kicsit hagyjuk hűlni, majd szeletelve tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.