A tojásokat felütjük egy tálba, hozzákeverjük a sót, a borsot, majd az ásványvíz kétharmad részét, hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Keverés közben, hozzáadjuk az olajat, és ha szükséges, még a maradék szénsavas ásványvizet is, és egy palacsintasütőben, hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
A lilahagymát, a sárgarépát, és a paszternákot megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben vajat és olajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és lefedve pároljuk kb. 10 percig. Ezután fedő nélül zsírjára sütjük a húst, majd kihűtjük.
A zöldségeket és a zöldborsót enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A kihűlt fűszeres húshoz hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett zöldségeket, a reszelt sajtot, és a tejfölt, majd összekeverjük. Keverés közben kóstoljuk, és ha szükséges utánaízesítünk.
A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, majd egymás mellé helyezzük egy 24 cm-es kivajazott, és zsemlemorzsával megszórt tortaformába.
A tejfölhöz adjuk a tojást, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük, és rácsorgatjuk a tortaformában lévő palacsintákra, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékletenszép pirosra sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.
Megjegyzés
Tálalhatjuk előételként, de főételként is megállja a helyét. A zöldségeket pedig ízlés szerint válogathatjuk össze, de a sárgarépával, paszternákkal, és a zöldborsóval nagyon finom volt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.