Először elkészítjük a tésztánkat. A hozzávalókat egy tálba kimérjük és mindent jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát, és téglatestet formázunk belőlük, majd frissentartó fóliába csomagoljuk addig, amíg a töltelékeket elkészítjük.
A darált diót/mákot a többi száraz hozzávalóval kimérjük egy tálba. A vizet és a zsírt felforraljuk és a tálba öntjük, jól elkeverjük, majd ezt is megfelezzük.
A tésztánkat két fólia vagy sütőpapír között, kb. 25x20 cm-esre kinyújtjuk és a fele tölteléket elterítjük rajta úgy, hogy a széleinél kihagyunk egy 2-3cm-es részt.
A tészta jobb és bal oldalán, az üresen hagyott részt ráhajtjuk a töltelékre, majd magunk felől, a fólia segítségével, szorosan feltekerjük.
Lekenjük először a tojássárgájával, majd, ha megszáradt, lekenjük tojásfehérjével is, és előmelegített, 180 fokos sütőben 18-20 percig sütjük.
Csak akkor szeleteljük, mikor már teljesen kihűlt!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.