A tésztához összedolgozzuk az átszitált lisztet, a puha vajat, a tojást és 1 csipet sót. Folpakba csomagolva 60 percre a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez felforrósítjuk az olívaolajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felkarikázott hagymát. Hozzáadjuk a balzsamecetet, 1 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután összekeverjük a ricottával, a finomra vágott petrezselyemmel, továbbá egy kevés sóval és borssal.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk azokat, majd egy-egy kisebb, kivajazott piteformába nyomkodjuk úgy, hogy peremük is legyen. Az aljukat villával megszurkáljuk, majd a tésztákat 210 fokon 15 percig sütjük. Azután elosztjuk rajtuk a hagymás-ricottás tölteléket, elrendezzük rajta a felkarikázott koktélparadicsomot, valamint a félbevágott olívabogyókat, végül megszórjuk a lereszelt parmezánnal, és a tortácskákat további 15 percig sütjük. Ez kevés zöld pestóval meglocsolva tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.