A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, és sütőben megsütjük. A húsát kiszedjük, krumplinyomóval áttörjük, és teljesen kihűtjük.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal és az apró darabokra vágott dióval. Egy másik tálban habosra keverjük az egész tojásokat a barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a tejfölt és az olívaolajat is. Végül hozzákeverjük a pépesített sütőtököt is, és keverőkanállal alaposan összekeverjük a tésztát.
A masszát egy 24 cm-es, kivajazott és lisztezett tortaformábaöntjük, előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 50-55 percig, tűpróbáigsütjük (légkeverésnél 160 fokon, 50 percig). A sütőből kivéve a formábanhagyjuk pár percig, majd rácsrahelyezzük, és egészen kihűtjük.
A mascarponét egy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a lágy vajat, a porrá őrölt barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel habosra keverjük az egészet. A tejszínt kemény habbáverjük, majd óvatosan a mascarponekrémhez forgatjuk.
Tálalás előtt a habos mascarponekrémet a torta tetejérekanalazzuk, a tetejét megszórjuk őrölt fahéjjal, majd ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.