A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, és a tojások fehérjét a fele (10 dkg) porcukorral (nagyon9 kemény habbá verjük, majd félretesszük.
Egy nagyobb keverőtálban mixerrel fehéredésig keverjük a tojások sárgáját a maradék porcukorral (10 dkg), majd a vízzel.A sütőporral elkevert liszthez keverjük a darált diót, majd apránként belekeverjük a tojássárgájás masszába, végül lazán, de alaposan beleforgatjuk a félre tett tojáshabot is.
Nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a diós tésztát, és óvatosan elegyengetjük a tetejét. A forró sütő középső rácsára csúsztatjuk, és kb. 20-25 percig sütjük. Kivesszük, és ha kicsit kihűlt a tészta, megkenjük a baracklekvárral.
A töltelékhez megmelegítjük a tejet, ízesítjük cukorral, rumaromával, majd egy pillanat alatt, egyesével megmártogatjuk benne a babapiskótákat, és szép sorban kirakjuk velük a tészta tetejét.
A krémhez a két csomag pudingporból a tejjel sűrű pudingot főzünk, majd gyakori kevergetés mellett kihűtjük, és közben 1 teáskanálnyi vajat keverünk bele (hogy ne bőrösödjön meg a teteje).
Kézi mixerrel habosra keverjük a vajat a porcukorral és vaníliás cukorral, majd apránként kanalazva hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és szép habos krémmé keverjük. Ezt a krémet kenjük a babapiskóták tetejére.
A habtejszínt felverjük habbá, a süteményt bevonjuk a tejszínhabbal, étcsokoládét reszelünk rá, végül megszórjuk darált dióval. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.Tálalásnál kockára vágva kínáljuk.
Megjegyzés
Egy ünnep sem múlhat el krémes sütemények nélkül; ezt a diós krémest azért ajánlom, mert nem túl édes, de mégis nagyon ízletes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.