A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a vizet és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd belekeverjük a lereszelt almát és a rumba áztatott mazsolát. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan az almás keverékhez vegyítjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mákkal, a citromhéjjal, és ezt is összedolgozzuk a tojásos-almás keverékkel. A masszát tepsibe öntjük, és sütőben kb. 30 percig sütjük.
A tortát kihűlés után félbevágjuk, az egyik lapot megkenjük a felforralt baracklekvárral, a másik lapot pedig a tetejére helyezzük.
A csokoládét és a tejszínt gőzfürdőn felmelegítjük, összekeverjük, majd kissé visszahűtjük, és bevonjuk vele a tortát. Amíg még langyos a bevonat, megszórjuk pirított mandulával.
Megjegyzés
A receptet Heli77, a fotót Mimichka küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.