A tésza hozzávalóit – egy evőkanál olajat félretéve – habverővel simára keverjük, és annyi szódavízzel higítjuk, hogy palacsintatésztát kapjunk. Egy óráig pihentetjük.
Összeállítjuk a tölteléket: ha friss parajból készítjük, akkor megtisztítjuk, vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd apróra vágjuk vagy turmixoljuk. Ha fagyasztottat veszünk, akkor felolvasztjuk, és alaposan kinyomkodjuk.
A hagymát a vajban megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk meg. A parajt beleforgatjuk, a rokfortot belemorzsoljuk, és a tejföllel összekeverve cayenne-borssal ízesítjük. Végül a sonka felét apróra vágjuk és azt is hozzáadjuk.
A palacsintasütőt az első palacsinta sütéséhez a félretett olajjal vékonyan kikenjük, majd a tésztamasszából vékony palacsintákat sütünk. (Utána már csak akkor kell a palacsintasütőt kiolajozni, ha lesül, különben a tésztában lévő olaj magától keni.)
A kisütött palacsintákat a töltelékkel megkenve egyenként összegöngyöljük, és tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. A tetejüket tejföllel vékonyan megkenjük, és a maradék, vékony csíkokra vágott sonkával megszórjuk.
Forró sütőben vagy mikrohullámú készülékben alaposan átmelegítjük, és tálalás előtt a petrezselyemmel meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.