Nagyobb tálban 1 db tojást krémesre keverünk 12,5 dkg cukorral és 1-2 ek meleg vízzel. Apránként beledolgozzuk a lisztet, és addig dagasztjuk, amíg a táltól elválik.
Lisztezett deszkán a tésztát kb. 32 cm-es kerek lappá nyújtjuk, kivajazott 26 cm-es, kapcsos tortaformába fektetjük, és a széleket körben a karimára nyomkodjuk. Ezután a tészta alját villával megszurkáljuk, és a formát a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a többi tojást a maradék cukorral 6-8 perc alatt sűrű krémmé verjük. Beleforgatjuk a mandulát, a citromhéjat és a fahéjat, majd a formába töltjük. Az esetleg kiálló tésztaszéleket levágjuk.
A tortát 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük, és rácsra téve hagyjuk kihűlni. Végül kivesszük a formából, és porcukrot szitálunk a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.