Húst felkockázzuk vagy -csíkozzuk, egy tálba 2 evőkanál olaj, bors, csirke-fűszerkeverék, oregánó, kakukkfű, zúzott fokhagyma keverékében a húst megforgatjuk, és kis időre hűtőbe rakom.
Hagymát apró kockára vágva 2 evőkanál olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, végül a korábban elkészített húst, és fehéredésig sütjük.
Vízzel felöntjük, hozzáajuk a leveskockát, a fokhagymagranulátumot, az ételízesítőt, a tengeri sót, az apróra vágott sárgarépát, a petrezselymet, és 20-30 percig főzzük, majd mehet a liszt és a főzőtejszín, amivel még újraforrásig fő.
Tésztát kifőzzük, jénait kivajazzuk, majd jöhet a sajtmártás, az elkészült ragu levéből ( 4-5 evőkanál), kiegészítve a maradék főzőtejszínnel felforraljuk, közben hozzátesszük a füstölt- és atrappistasajtot, valamint a két tömlős sajtot. Fűszerként gyömbér, fehér bors, szerecsendió, ételízesítő következik.
Egy hőálló tálat kivajazunk, majd a tésztát és a ragut, több sorban egymásra rétegezzük, a tetejét meglocsoljuk a sajtmártással, és díszítésként megszórjuk a petrezselyemmel és az oregánóval, a maradék füstölt sajttal, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.