A lisztet elkeverjük a sütőporral és az édesítővel. A margarint felolvasztjuk és a tojással együtt a liszthez adjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, majd a szélét villával kissé megnyomkodjuk és 30 percre a hűtőbe tesszük.
A mákot egy tálba tesszük és forró vizet öntünk rá, annyit amennyi ellepi. 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Az áttört túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, az édesítőt és a vaníliaaromát egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kisebb adaghoz hozzákeverjük a mákot.
A tortaformát kivesszük a hűtőből, a közepére egy nagy kanál túrókrémet teszünk, majd erre egy kanál mákkrémet és így tovább, míg a töltelék el nem fogy.
Egy fogpiszkálóval a torta közepétől kiindulva csíkokat húzunk, egészen a széléig. 180 fokos sütőben nagyjából 60 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.