Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Zserbó (eredeti recept) recept
recept
Bonyolult

Zserbó (eredeti recept)

120 perc
24 adag
Megfizethető
2017. 12. 03.

Elkészítés

  1. A tésztához az összes összetevőt mérjük kimérjük nagy keverőtálba és jó alaposan összegyúrjuk
  2. Ha elkészült, lisztezett munkafelületen hengert formázunk a tésztából, folpackba csomagoljuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, négy egyenlő részre osztjuk. (Mindig csak annyi tésztát vegyünk elő a hűtőből, amennyivel éppen dolgozunk – ez nagyon fontos, mert hideg tésztával sokkal könnyebb dolgozni!)
  3. Az első darab tésztát kivesszük a hűtőből, majd kinyújtjuk akkorára, hogy a 20x25 cm-es tepsinket teljesen ki tudjuk vele bélelni. (Ne ijedjünk meg, ha nagyon vékony, a sütőben meg fog emelkedni és vastagabb lesz a végeredmény).
  4. A tölteléknek szánt lekvárt 3 egyenlő részre osztjuk, és egy adagot rákenünk a tésztára.
  5. Egy tálban összekeverjük a darált diót, a kristálycukrot, fahéjat, és a citromhéjat. Ezt a diós keveréket is 3 egyenlő részre, osztjuk és a harmadával megszórjuk baracklekváros réteget.
  6. Ezután kivesszük a hűtőből a második darab tésztát, ezt már igyekezzünk csak akkora méretűre nyújtani amekkora a tepsink és fedjük be vele az előző rétegeket. Így haladunk sorba a további réteg tésztákkal és töltelékekkel.
  7. A legutolsó, záró réteg kinyújtott tészta lesz. Ezt villával megszurkáljuk, hogy a gőz könnyebben távozhasson. Konyhai hőmérsékleten egy órát pihentetjük.
  8. Ezután a süteményt a 185 fokra előmelegített sütőbe és kb. 50 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hideg helyen, legalább egy éjszakát dermedni.
  9. A süteményt, mielőtt bevonjuk csokoládéval, kifordítjuk a tepsiből úgy, hogy az eddigi alja kerüljön most felülre – ez a felület sokkal simább, egyenletesebb, így szebben tudjuk majd bevonni.
  10. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd egy cukrászspakli, vagy szélesebb élű kés segítségével kenjük elkenjük a sütemény tetején.
  11. Hűvös helyen hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a bevonat is teljesen megdermedjen. Forróvizes késsel szeleteljük, hogy a bevonat ne repedjen meg.
Megjegyzés
Ha rutinosabbak vagyunk díszíthetjük további kevés olvasztott fehércsokoládéval: a 3 dkg fehércsokoládét egy egyszer használatos habzsákba töljük, aminek a sarkán egy nagyon apró lyukat ejtünk – ezen keresztül csurgatva húzunk 3-4 centis távolságokban, bátor mozdulattal egy-egy csíkot az étcsokoládés rétegen, majd egy fogpiszkálóval a csíkozásra merőlegesen karcolásokat húzunk – így alakul ki a mintázat. Recept és foodstyling: Filep Kata Fotót: Tóth András

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Mézes zserbó egyszerűen
Recept
Egyszerű

Mézes zserbó egyszerűen

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csodás csokis muffin
Recept
Egyszerű

Csodás csokis muffin

35 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sárgabaracklekváros piskótatekercs
Recept
Egyszerű

Sárgabaracklekváros piskótatekercs

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Epres töltött kókuszkocka
Recept
Bonyolult

Epres töltött kókuszkocka

45 perc
|
15 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós-túrós brownie
Recept
Egyszerű

Diós-túrós brownie

55 perc
|
5 adag
|
Átlagos
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Diós piskótatekercs vaníliás krémmel
Recept
Bonyolult

Diós piskótatekercs vaníliás krémmel

60 perc
|
8 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Diós linzerkarika
Recept
Bonyolult

Diós linzerkarika

75 perc
|
15 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Darás krémes
Recept
Egyszerű

Darás krémes

90 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Hasonló receptek

Diós és szilvalekváros hókifli recept
Recept
Mester

Diós és szilvalekváros hókifli

45 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Hájas tészta  recept
Recept
Rafinált

Hájas tészta

65 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Körtvélyessy Andrea szerző profilképe

Körtvélyessy Andrea

Zserbószelet recept
Recept
Mester

Zserbószelet

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
 Lilalicsi szerző profilképe

Lilalicsi

Zserbó alaprecept
Recept
Bonyolult

Zserbó alaprecept

90 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Baracklekváros diós kosárka recept
Recept
Mester

Baracklekváros diós kosárka

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Bodnár Éva szerző profilképe

Bodnár Éva

Orosz krémes recept
Recept
Bonyolult

Orosz krémes

120 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Friss receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.